Blog post

BARDZIEJ – TU WSZYSTKIEGO CHCE SIĘ BARDZIEJ!

BARDZIEJ to pierwszy  w stolicy koktajlbar w stylu steampunk ,który już od progu bardzo przypadł mi do gustu. Kameralne  miejsce w którym każdy szczegół wystroju jest dopracowany, muzyka umila każdą spędzoną minutę a smak podawanych dań zapada w pamięci na długo.

Na spotkaniu w bardzo zacnym towarzystwie mogłam cieszyć się smakiem zarówno koktajli klasycznych jak i obłędnych autorskich mikstur z naturalnych składników, które są wolne od barwników i konserwantów.

Ucztę w bardziej zaczynamy od świeżych i pachnących małży nowozelandzkich –fantastycznie orzeźwiające z mocną nutą kolendry podkręcone limonką .

Pierwszej przystawce towarzyszy autorski koktajl o nazwie No.1 (19zł) czyli autorski szprycer lany z kranu  –  fantastyczne cytrusowo – ziołowe połączenie! (wino chardonnay /brandy infuzowana świeżymi ziołami/cytrusy/woda sodowa)

Następną przekąską i zdecydowanie moją ulubioną było carpaccio z kalarepy(13zł)ten smak zostanie w mojej pamięci na długo. Cieniutkie plasterki chrupiącej kalarepy zostały skropione fantastycznym winegretem cytrusowo-tymiankowym,pistacjami oraz idealnie pasującymi do całości kwaśnymi czerwonymi porzeczkami .Świeże, zdrowe i obłędnie dobre połączenie – tego trzeba koniecznie spróbować!

Krążki kalmarów z czarnym aioli(18zł)-chrupiące ciasto otulało perfekcyjnie usmażone (nie gumowe!)kalmary.

Smażone sardynki z cytryną, oliwą i natką pietruszki(17zł)– usmażone chrupiące rybki rozpływały się w ustach!

Krewetki w kolendrowej tempurze z dipem z mango i chilli(23zł)jedne z lepiej przyrządzonych krewetek jakie miałam okazję zjeść w ostatnich miesiącach. Podane na desce ,pięknie prezentujące się perfekcyjnie usmażone krewetki z subtelnie wyczuwalnym aromatem kolendry .Każdy kęs to niezwykła przyjemność .

Sakiewki z kremowym musem z dorsza i papryczką jalapeno (18zł)chrupiąca sakiewka o niezwykle delikatnym wnętrzu, może aż za bardzo delikatnym …mało wyrazisty w smaku o bardzo kremowej delikatnej konsystencji. Najmniej przypadły mi do gustu.

Tradycyjna hiszpańska tortilla podana z sosem aioli(13zł)lekko ścięta, z odpowiednią ilością ziemniaków, fantastycznie delikatna.

Smażone boczniaki (18zł)z karmelizowaną, pikantną marchewką. Istne niebo w gębie!mięciutkie ,ładnie podane boczniaki w towarzystwie marchewki na ostro to strzał w dziesiątkę!

Kaszanka z Burgos(19zł)zapiekana z kozim serem i konfiturą z czerwonej cebuli.Ciepła,rozpadająca się kaszanka dostała godnych towarzyszy smakowych doznań.

Na granicy wytrzymałości tak twardych zawodników jakim są zacni recenzenci portalu Zomato spróbowaliśmy jeszcze dobrej jakości chorizo zapiekanego z kolorowymi paprykami ,perfekcyjnym jajkiem o płynnym żółtku i dojrzewającym serem(23zł). Z dodatkiem chrupiącego pieczywa to danie zachwyca.

Deser to kwintesencja umiejętności kuchni w tym lokalu. Sernik Bazyliowy z białą czekoladą(17zł)wymiata!puszysty,kremowy i wilgotny o przyjemnej ziołowej nucie z cytrusową polewą oraz grubo mielonym czerwonym pieprzem ,który podkręca smak i nadaje charakteru.

Koktajle podawane w BARDZIEJ chce się pić jeszcze bardziej niż w okolicznych lokalach-dlaczego? ponieważ ceny są przystępne jak na warszawskie realia, przygotowywane są z naturalnych składników przez fantastycznych ludzi. Nazwy autorskich drinków są bardzo oryginalne np. knąbrny ananasek czy Buntownicy z Bounty .

Fantastyczne klasyki np.Espresso Martini( 19zł)przygotowane jest na bazie świeżo parzonej kawy(nie wszędzie to standard, niestety)a smak jest idealny!

Royal Clipper(28zł)nawiązujący nazwą do największego żeglowca na świecie – to mocny ,jak nazwała to moja koleżanka –męski drink. Mój ulubiony ciemny rum /redukcja stout i cold brew /skórka z pomarańczy /angostura bitter.Nuty kawy,wanilii i pomarańczy .Podany z karmelizowanymi orzeszkami bardzo mi smakował pomimo iż preferuję słodkie połączenia w koktajlach.

Żałuję iż nie trafiłam do BARDZIEJ BAR wcześniej ,ale lepiej późno niż wcaleJWarto odwiedzić to klimatyczne miejsce by cieszyć się smakiem i aromatem podawanych tu dań i koktajli .

POLECAM

GŁODNA DOROTA

 

 

BARDZIEJ BAR

ul.Marszałkowska 21/25(wejście od ul.Oleandrów)

Strona internetowabardziej bar.pl

                                      FACEBOOK

Bardziej Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentarzy (4)

  • Danka

    14 lipca 2017 at 18:18

    Wszystko wygląda smakowicie, a najbardziej intryguje mnie sernik z nutą bazylii.

    1. glodna.dorota

      19 lipca 2017 at 18:25

      Warto spróbować:)nie jestem fanką takich połączeń ale to się udało.
      Pozdrawiam
      GŁODNA

  • Monika

    14 lipca 2017 at 20:20

    Klimat miejsca wielki plus , a na widok dan slinka cieknie <3

    1. glodna.dorota

      19 lipca 2017 at 18:27

      Idealne miejsce na wypad z przyjaciółmi.Fajnie,że można się napić autorskich koktajli i dobrze zjeść nie zawsze idzie to w parze.
      Pozdrawiam
      GŁODNA

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Poprzedni post

Następny post

Close