
BUBBLES – BĄBELKÓW CZAR
Bar Bubbles pojawił się na gastronomicznej mapie Warszawy w 2009 roku. Od tego czasu tysiące korków wystrzeliło z butelek najlepszych szampanów z całego świata.
To miejsce błędnie jest postrzegane jako drogie i snobistyczne. Choć przyznam ,iż sama je o to podejrzewałam nie żałuję ,iż spędziłam tam pewne wrześniowe słoneczne popołudnie .
Bardzo przyjemny ogródek. Piękne ławki oraz krzesła na których czekają kocyki z logo popularnej marki szampanów. Trochę roślinek i piękny widok na tętniące życiem miasto.Do tego kieliszek odpowiednio schłodzonego szampana w dłoni – och,można się rozmarzyć.
Nie mogłam w takim miejscu odmówić sobie bąbelków .Bubbles oferuje swoim gościom bogate menu ,które potrafi zawrócić w głowie! BOLLINGER, Dom Perignon, Perrier Jouet , G.H. Mumm . Znajdziemy tu bąbelki od najbardziej znanych i wielkich producentów ,oraz te od mniej znanych małych godnych zaufania. W menu są również bąbelki z Hiszpanii oraz Włoch.
Wszystkie kuszą i mam ciche marzenie by spróbować większości z nich. A jeżeli Wy marzycie by uwolnić bąbelki z butelki poprzez szablowanie 🙂 to możecie sobie zafundować taką naukę zamawiając butelkę dowolnego szampana w bubbles.
Czekając na zamówione dania ,delektowałam się smakiem wytrawnego klasyka o długim okresie starzenia jakim jest G.H.Mumm.
W menu oczywiście znajdziemy potrawy idealnie pasujące do szampana.Ostrygi,bliny z kawiorem czy nogi kraba kamczarskiego.Ale również bardziej klasyczne dania np.kuchni polskiej jak kaszanka,kopytka czy tatar.Generalnie jest w czym wybierać .
Decyduję się na Tatar z polskiej wołowiny z jajkiem(27,90zł)Klasyczne składniki i dobrej jakości mięso, które zostało perfekcyjnie posiekane .Z łatwością mogłam połączyć ze sobą wszystkie dodatki. Całość była odpowiednio pulchna i pyszna.
Każdy miłośnik kaszanki powinien spróbować tej od Bubbles. Smażona z cebulką oraz pikantną kiełbaską w towarzystwie dobrej musztardy (13,90zł) – istne niebo w gębie!Może nie wygląda zachęcająco ale smak nam wszystko wynagrodzi.
Kopytka z sosem truflowym(29,90zł)to danie o którym nie mogę zapomnieć .Powiecie takie trywialne, proste ,niemalże chłopskie danie. Ale przez dodanie pasty truflowej oraz parmezanu do swojskich kopytek, które zostały przyrumienione na patelni – to danie potrafi porwać smakiem ,zachwycić i szybko zniknąć z talerza.
Ogromna porcja sałatki z pokruszonym wędzonym kozim serem ,świeżym szpinakiem, awokado, jędrnym pęczakiem oraz słodkawym sosem pomarańczowym (28,90zł)ozdobiona chrupiącym jarmużem ,który był najlepszy jaki miałam okazję zjeść.
Desery w Bubbles,których miałam okazję spróbować nie porwały mnie przede wszystkim estetycznie. Sernik (17,90zł)podany w małym naczynku z którego wysypała mi się kruszona po pierwszym zanurzeniu łyżeczki. Taka dekonstrukcja sernika nie porwała moich kubków smakowych na wyżyny szczęścia .
Lody rzemieślnicze cytrynowe(2 kulki -15,90zł) były bardzo smaczne i przyjemnie orzeźwiające .
Jedynym minusem jaki znalazłam w tym miejscu to obsługa. Życzę obsługującemu mnie kelnerowi więcej uśmiechu na co dzień 🙂 warto czasem się uśmiechnąć i zmienić nastawienie do gości ,tak by nie bali się odezwać.
Bubbles to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie stolicy. Serwowane tu bąbelki zawrócą w głowie każdemu smakoszowi.Bo czy jest coś przyjemniejszego od kieliszka(albo butelki)dobrze schłodzonego szampana w towarzystwie świeżych ostryg ?
Głodna Dorota
BUBBLES
plac Marszałka Józefa Piłsudskiego 9, 00-078 Warszawa
Nadal głodni?po więcej apetycznych zdjęć i filmików zapraszam na mój instagram glodnadorota