Blog post

CEVICHE BAR

Pierwsza w Warszawie restauracja specjalizująca się w ceviche czyli daniu w skład którego wchodzi świeża ryba marynowana sokiem z cytrusów z kolendrą,cebulą i chilli.
Pomysłodawcą tej koncepcji jest Martin Gimenez Castro zwycięzca pierwszej polskiej edycji programu Top Chef.
Długo zwlekałam z odwiedzinami ulicy Twardej ale chciałam zjeść coś lekkiego i zdrowego, piłeczka skakała po mojej głowie szukając odpowiedniego miejsca jak pomysłowemu Dobromirowi w jednej z moich ulubionych bajek :)i padło na ceviche bar!
Miła kelnerka pozwala wybrać mi stolik, bardzo przyjemne wnętrze z otwartą kuchnią .
ceviche1.jak-zmniejszyc-fotke_pl
ceviche4.jak-zmniejszyc-fotke_pl
Karta jest krótka, konkretna ale i tak ciężko jest się zdecydować i z tego co słyszałam nie tylko ja miałam problem z wyborem:)na początek oczywiście ceviche! nazwa mojego już mi się podoba ROBALO okoń morski / chilli / cebula czerwona / kolendra / sezam(34zł) danie prezentuje się wybornie i tak smakuje !delikatne kawałki ryby z chrupiącą cebulą, pikantne i wyraziste w smaku, wszystkie składniki pasują do siebie i tworzą wyjątkową pyszną całość,OBŁĘDNE.
Do zamówionych dań dostałam nachos i pieczone bataty(bataty zniknęły w mgnieniu oka)
ceviche6.jak-zmniejszyc-fotke_pl
Następnie Tiraditos(peruwiańskie danie z surowej ryby,podobne do sashimi)ATUN tuńczyk / quinoa czarna / sezam / salsa chilli (36zł) danie w pełni mnie usatysfakcjonowało ,idealnie pokrojone plastry świeżego tuńczyka z pyszną i jędrną czarną komosą ryżową,dla mnie bomba!
ceviche9.jak-zmniejszyc-fotke_pl
Empanada z kalmarem(12zł/szt)smażony pierożek argentyński, pachnie obłędnie! kalmary są miękkie!jednak można przygotować danie z kalmarami, które nie są gumowe;)
Empanada z mięsem(12zł/szt)pieczony pierożek z aromatycznym farszem z mięsa wołowego, pyszny.
ceviche5.jak-zmniejszyc-fotke_pl
W karcie znajdziemy takie pyszności jak ceviche Picanha czyli grilowany udziec wołowy / kolendra /pomidor suszony / aioli / pasta z chilli(36zł) bardzo ciekawa i intrygująca propozycja, czy wielką kanapkę Lomito bagietka na ciepło / udziec wołowy /jajko sadzone /szynka ser/ aioli(32zł) wygląda obłędnie! Od poniedziałku do piątku lunch dnia za 29zł w cenie zupa i danie główne z napojem.
Karta z koktajlami robi wrażenie i ciężko jest się zdecydować ,osobiście wybrałam Passion Experess pisco, marakuja, kwiat bzu, cytryna, woda gazowana(28zł)bardzo dobry, orzeźwiający i mocno cytrynowy.
ceviche2.jak-zmniejszyc-fotke_pl
Ceviche dołączyło do moich ulubionych dań a Ceviche bar do miejsc gdzie warto się wybrać by dobrze i zdrowo zjeść.

Polecam
GŁODNA DOROTA

Ul: Twarda 4 Warszawa
T. 22 304 94 02
Ceviche Bar Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Poprzedni post

Następny post

Close